16 DECEMBER 2022. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de personeelsformatie bij het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het voorliggende koninklijk besluit beoogt de actualisering van de personeelsformatie van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) zodat deze beter inspeelt op de functionele noden.

Hiertoe worden een aantal betrekkingen in uitdoving geplaatst en omgevormd. Daarenboven worden een aantal betrekkingen gecreëerd die een antwoord moeten bieden op de bijkomende taken waarmee het BIPT wordt belast.

Een gedeelte van deze personeelsformatie betreft personeelsleden die het BIPT ter beschikking stelt van de Ombudsdiensten voor telecommunicatie en voor de postsector. Deze betrekkingen zijn met dit uitsluitende doel binnen de formatie opgenomen.

Artikelsgewijze bespreking

Artikel 1 legt de personeelsformatie vast zoals zij enerzijds in uitvoering van voormeld artikel van het koninklijk besluit van 27 april 2016 tot op heden is geëvolueerd op basis van de voorziene uitdovingen en omzettingen van betrekkingen. Anderzijds geeft dit artikel uitvoering aan de voorgelegde kaderwijzigingen en -uitbreiding.

In artikel 1 van het koninklijk besluit van 27 april 2016 werd het aantal administrateurs (in uitdoving) vastgesteld op 1. Aangezien die administrateur met pensioen is, bestaat die graad niet meer.

Het aantal ingenieur-adviseurs en eerste ingenieur-adviseurs werd in 2016 vastgesteld op 25. Dit dient nu op 28 vastgesteld te worden doordat:

- enerzijds een betrekking van administrateur werd omgezet in een betrekking van ingenieur-adviseur zoals voorzien in het besluit van 27 april 2016;

- anderzijds de nieuwe bevoegdheden van het BIPT vastgelegd door de wet van 17 februari 2022 tot invoering van bijkomende beveiligingsmaatregelen voor de verstrekking van mobiele 5G-diensten, alsook in het kader van de Verordening (EU) 2019/881 van het Europees Parlement en de Raad van 17 april 2019 inzake Enisa (het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging), en inzake de certificering van de cyberbeveiliging van informatie- en communicatietechnologie en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 526/2013 (de cyberbeveiligingsverordening) hierna de "Cybersecurity Act" genoemd de aanwerving van twee ingenieur-adviseurs vereisen.

Het aantal betrekkingen van informaticus-adviseur en eerste informaticus-adviseur wordt nu verhoogd tot 3 aangezien twee betrekkingen van technicien werden omgezet in een betrekking van informaticus-adviseur zoals voorzien in het besluit 27 april 2016.

Het aantal adviseurs en eerste adviseurs werd in 2016 vastgesteld op 69. Doordat alle conversies in adviseur bij de regulator werden doorgevoerd en er nog één conversie dient te worden doorgevoerd bij de Ombudsdienst voor de postsector is dit aantal verhoogd tot 73.

Hier wordt nog één betrekking van adviseur voor de taken in het kader van de Cybersecurity Act aan toegevoegd, alsook zes adviseurs voor de versterking van de rol van het BIPT inzake consumentenbescherming zowel op het vlak van elektronische communicatie als op het vlak van post/e-commerce. Dit brengt het totaal op 80.

Het aantal betrekkingen van administratief sectiechef werd in 2016 vastgesteld op 23. Daarvan werd er bij de Ombudsdienst voor telecommunicatie, één betrekking omgezet in de graad van correspondent overeenkomstig artikel 4, §§ 1 en 2 van het koninklijk besluit betreffende de personeelsformatie van 2016, maar door middel van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT