15 OKTOBER 2020. - Decreet tot wijziging van artikel 47/15 en 47/15bis van het Waalse Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid en tot invoeging van een artikel 47/15ter om maatregelen betreffende de gezondheidscrisis in verband met COVID-19 te nemen (1)

Het Waalse Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt een in artikel 128 van de Grondwet bedoelde aangelegenheid, overeenkomstig artikel 138 ervan.

Art. 2. Artikel 47/15 van het Waals Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid wordt aangevuld met een paragraaf 6, luidend als volgt :

" § 6. In het kader van het toezicht op de COVID-19-epidemie kunnen de artsen of verpleegkundigen van het Agentschap belast met het toezicht op besmettelijke ziektes een beroep doen op mobiele teams voor het nemen van maatregelen ter plaatse in het geval van een besmettingshaard.".

Art. 3. In artikel 47/15bis van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. paragraaf 1 wordt vervangen als volgt :

    " § 1. Ten titel van preventieve maatregelen genomen in het kader van de gezondheidscrisis COVID-19 zijn de personen die een vector voor het overbrengen van COVID-19 zouden kunnen zijn ertoe verplicht, zich onmiddellijk in afzondering of quarantaine te plaatsen in hun woonst of iedere andere daartoe aangepaste plaats en een opsporingstest te ondergaan volgens de nadere regels bepaald in de aanbevelingen en beslissingen van de federale en interfederale instanties.

    Op grond van de aanbevelingen en beslissingen van de federale en interfederale instanties stelt de Regering de categorieën vast van personen die een vector zouden kunnen zijn voor het overbrengen van COVID-19 en van personen die vrijgesteld zijn van de verplichting tot afzondering of quarantaine en/of de verplichting tot opsporingstest als bedoeld in lid 1.";

  2. de paragrafen 2 en 3 worden opgeheven.

    Art. 4. In hetzelfde Wetboek wordt een artikel 47/15ter ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 47/15ter. § 1. De toezichtscel besmettelijke ziektes maakt een periodiek verslag over de toestand van de epidemie op het grondgebied van elke gemeente aan de directie van het Gewestelijk crisiscentrum van de Waalse Overheidsdienst over.

    Dat verslag bevat het resultaat van de analyse van de epidemiologische en sanitaire gegevens ter identificatie van eventuele haarden van besmetting, en meer bepaald :

  3. informatie over de geïdentificeerde haarden van besmetting, namelijk :

    1. het type besmettingshaarden;

    2. de benaming van de besmettingshaard;

    3. het aantal bevestigde gevallen;

    4. de datum van bevestiging van de gevallen;

    5. ieder commentaar voor een beter inzicht in de toestand;

  4. een kaartdocument met legende en een overzicht van de haarden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT