15 JUNI 2020. - Wet betreffende tijdelijke maatregelen om de continuïteit inzake scheepvaart te garanderen tijdens de uitbraak van het coronavirus SARS-CoV-2

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen, hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Voor de toepassing van deze wet betekent:

  1. "Directoraat": het Directoraat-generaal Scheepvaart van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer;

  2. "Scheepvaartwetten": alle wetten bedoeld in artikel 2, 1°, van de wet van 25 december 2016 tot instelling van administratieve geldboetes van toepassing in geval van inbreuken op de scheepvaartwetten.

    Art. 3. Alle certificaten, attesten en andere documenten afgeleverd door het Directoraat of de Scheepvaartcontrole op basis van de scheepvaartwetten kunnen tot 30 juni 2020 elektronisch worden afgeleverd.

    Indien het niet mogelijk is om certificaten, attesten of andere documenten elektronisch af te leveren, wordt een kopie aanvaard.

    De aanvragen worden ingediend bij het Directoraat of de Scheepvaartcontrole volgens de instructies van het Directoraat of de Scheepvaartcontrole, en zoals bekendgemaakt op de website van de FOD Mobiliteit en vervoer.

    De certificaten, attesten en andere documenten die elektronisch werden afgeleverd, blijven hun geldigheid bewaren tot de vervaldag vermeld op deze certificaten, attesten en andere documenten.

    De certificaten, attesten en andere documenten waarvoor enkel een kopie kon worden afgeleverd, moeten uiterlijk op 30 september 2020 vervangen worden door een origineel aan boord.

    Art. 4. De volgende maatregelen gelden voor de bepalingen van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement:

  3. In afwijking van artikel 22, tweede lid, van het koninklijk besluit van 20 juli 1973 houdende zeevaartinspectiereglement, worden de certificaten, attesten en andere documenten, afgeleverd krachtens het voormelde koninklijk besluit, waarvan de geldigheid vervalt tussen 18 maart 2020 en 30 juni 2020, verlengd door de Scheepvaartcontrole, tot 30 september 2020.

    De Scheepvaartcontrole kent een afwijking aan de verplichtingen inzake schouwingen en inspecties toe in het kader van de verlenging zoals bedoeld in het eerste lid.

  4. Indien de maximumtermijn van het medisch certificaat bereikt wordt in de periode tussen 18 maart 2020 en 30 juni 2020 wordt deze automatisch verlengd tot 31 augustus 2020.

    Art. 5. De volgende maatregelen gelden voor de bepalingen van het koninklijk besluit van 24 mei...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT