15 DECEMBER 2022. - Koninklijk besluit houdende de praktische modaliteiten volgens dewelke de toestemming van de minister van Binnenlandse Zaken bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de wet van 23 maart 2020 tot wazigmaking van de beelden van nucleaire installaties en kritieke inrichtingen, en tot inperking van het maken of verspreiden van luchtfoto's van die installaties en inrichtingen, in het belang van de openbare veiligheid, dient te worden gevraagd, alsook houdende de praktische modaliteiten volgens dewelke het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle advies verstrekt

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Ik heb de eer ter ondertekening van zijne Majesteit een ontwerp van koninklijk besluit voor te leggen houdende de praktische modaliteiten volgens dewelke de toestemming van de minister van Binnenlandse Zaken bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de wet van 23 maart 2020 tot wazigmaking van de beelden van nucleaire installaties en kritieke inrichtingen, en tot inperking van het maken of verspreiden van luchtfoto's van die installaties en inrichtingen, in het belang van de openbare veiligheid, dient te worden gevraagd, alsook houdende de praktische modaliteiten volgens dewelke het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle advies verstrekt.

Dit besluit geeft uitvoering aan artikel 15septies van de wet 15 april 1994 betreffende de bescherming van de bevolking en van het leefmilieu tegen de uit ioniserende stralingen voortspruitende gevaren en betreffende het Federaal Agentschap voor Nucleaire controle, ingevoegd bij wet van 19 december 2021.

Het besluit geeft in artikel 2 weer wat een aanvraag moet omvatten.

Paragraaf 1 bevat de gegevens die voor ieder type van aanvraag gemeenschappelijk zijn.

Paragraaf 2 bevat de gegevens die bijkomend noodzakelijk zijn wanneer het verzoek tot toestemming betrekking heeft op een commerciële reproductie van satellietbeelden.

Paragraaf 3 bevat de bijkomende gegevens die noodzakelijk zijn wanneer het een verzoek voor toestemming betreft voor het nemen van foto's of opnamen en voor publicatie, tentoonstelling, verkoop of verspreiding van deze foto's of opnamen of reproducties ervan.

Het formulier waarmee de aanvraag tot toestemming moet worden ingediend is beschikbaar op de website van het Agentschap.

Wanneer de Minister die bevoegd is voor de Binnenlandse Zaken gevraagd wordt om toestemming te verlenen zoals bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de wet van 23 maart 2020, vraagt deze voorafgaandelijk het advies van het Agentschap. Het Agentschap is tevens bevoegd om advies te verstrekken, aan de Minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken bij de intrekking, de opheffing, de wijziging, de verlenging of de schorsing van de toestemming, zoals voorzien in artikel 3, eerste lid, van de vermelde wet van 23 maart 2020.

Het advies kan inzonderheid betrekking hebben op het toepassingsgebied, de voorwaarden en de duur van de toestemming en is niet bindend.

Het Agentschap kan hierbij andere Belgische instanties, buitenlandse en internationale autoriteiten of andere experten raadplegen.

Het verzoek...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT