14 JULI 2022. - Decreet houdende wijziging van sommige bepalingen van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn met betrekking tot de vrijwillige samenvoeging van gemeenten (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Dit decreet regelt een in artikel 128 van de Grondwet bedoelde aangelegenheid, overeenkomstig artikel 138 ervan.

Art. 2. Het artikel 135novodecies van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, ingevoegd bij het decreet van 2 mei 2019, wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 135novodecies. § 1. Binnen zes maanden na de datum van de samenvoeging, wijst de raad voor maatschappelijk welzijn van het nieuwe OCMW een directeur-generaal aan onder:

  1. de directeurs-generaal van de samengevoegde OCMW's die zich kandidaat stellen na een oproep tot kandidaten;

  2. bij gebrek aan een kandidaat overeenkomstig 1°, de directeurs-generaal van de samengevoegde gemeenten die zich kandidaat stellen na een oproep tot kandidaten.

    De Regering bepaalt de voorwaarden en modaliteiten voor de toegang tot de functie van directeur-generaal van het nieuwe OCMW.

    De in lid 1 bedoelde directeur-generaal is vanaf de datum van zijn aanstelling onderworpen aan alle administratieve en geldelijke bepalingen van deze wet. Hij behoudt zijn geldelijke anciënniteit.

    § 2. Indien een of meerdere van de samengevoegde OCMW's een adjunct-directeur-generaal hadden, stelt de raad voor maatschappelijk welzijn van het nieuwe OCMW bij voorrang een adjunct-directeur-generaal onder hen aan, na een oproep tot kandidaten

    Dezelfde procedure wordt georganiseerd in het geval van gezamenlijke adjunct-directeurs-generaal voor de samengevoegde gemeente en OCMW.

    Vanaf de datum van zijn aanstelling is de in lid 1 bedoelde adjunct-directeur-generaal of de in lid 2 bedoelde gezamenlijke adjunct-directeur-generaal onderworpen aan alle administratieve en geldelijke bepalingen van deze wet. Hij behoudt zijn geldelijke anciënniteit. ".

    Art. 3. Het artikel 135vicies van dezelfde wet, ingevoegd bij het decreet van 2 mei 2019, wordt vervangen als volgt:

    "Art. 135vicies. Indien er na de in artikel 135novodecies bedoelde oproep tot kandidaten geen kandidaat zich heeft gemeld voor de functie van directeur-generaal van het OCMW of indien geen enkele kandidaat aan de gestelde voorwaarden voldoet, wordt de directeur-generaal aangesteld overeenkomstig artikelen 41 en volgende. ".

    Art. 4. Het artikel 135duovicies van dezelfde wet, ingevoegd bij het decreet van 2 mei 2019, wordt vervangen als volgt:

    "Art. 135duovicies. § 1. Binnen zes maanden na de datum van de samenvoeging...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT