13 DECEMBER 2018. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de vereisten voor de mandatenlijst vermeld in artikel 68, § 4, van het Gemeentedecreet van 23 april 2018

De Viceminister-President, Minister van Cultuur, Werkgelegenheid en Toerisme,

Gelet op het Gemeentedecreet van 23 april 2018, artikel 68, § 4;

Gelet op het besluit van de Regering van 30 juni 2014 houdende verdeling van de bevoegdheden onder de ministers;

Gelet op het besluit van de Regering van 30 juni 2014 houdende overdracht van beslissingsbevoegdheden aan de ministers,

Besluit :

Artikel 1. De mandatenlijst vermeld in artikel 68, § 4, van het Gemeentedecreet van 23 april 2018 stemt overeen met het model in bijlage.

Deze lijst, die voortdurend wordt bijgewerkt, wordt overeenkomstig het vierde lid van die bepaling bekendgemaakt op de website van de gemeente. De bekendmaking omvat ook de desbetreffende rechtsgrondslagen.

Het jaarlijkse brutobedrag van de vergoedingen moet ten laatste in de maand februari na het desbetreffende inkomstensjaar vermeld worden.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2019.

Eupen, 13 december 2018.

De Viceminister-President, Minister van Cultuur, Werkgelegenheid en Toerisme,

  1. WEYKMANS

Bijlage

Gemeente: - Mandatenlijst - 20..

Raadslid Instelling Mandaat Periode Vergoeding (Jaarlijks brutobedrag) Voordeel in natura (Jaarlijksb rutobedrag)Totaal (Per mandataris)

Rechtsgrondslagen

Gemeentedecreet van 23 april 2018

Art. 16 - § 2 - De som van het presentiegeld van het raadslid en van de bezoldigingen en voordelen in natura die hij wegens zijn oorspronkelijke mandaat, zijn afgeleide mandaten en zijn openbare mandaten, functies en ambten van politieke aard zoals omschreven in artikel L5111-1 van het Wetboek krijgt, is gelijk aan of lager dan anderhalve keer de parlementaire vergoeding van de leden van het federale parlement.

Indien dat maximumbedrag overschreden wordt, wordt het bedrag van het presentiegeld en/of de bezoldigingen en voordelen in natura die het raadslid wegens zijn afgeleide mandaten en zijn openbare mandaten, functies en ambten van politieke aard heeft gekregen, dienovereenkomstig verminderd.

Art. 68 - § 4 - De directeur-generaal houdt volgens de aanwijzingen van de Regering een lijst bij van de in artikel 16, § 2, vermelde ambten en mandaten die de raadsleden waarnemen.

Die lijst bevat op zijn minst:

  1. de naam van de instelling waarin het raadslid een mandaat bekleedt;

  2. de functie van het raadslid in elke instelling;

  3. de datum waarop de aanwijzing is ingegaan;

  4. de aard en/of het bedrag van de toegekende vergoedingen en voordelen.

De raadsleden delen de gegevens die noodzakelijk zijn...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT