12 JULI 2017. - Decreet tot oprichting van het 'Agence wallonne du Patrimoine' (Waals Agentschap voor het patrimonium) als administratieve dienst met een autonome boekhouding en houdende ontbinding van het 'Institut du Patrimoine wallon' (Instituut van het Waals patrimonium) (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

HOOFDSTUK I. - Oprichting van het "Agence wallonne du Patrimoine" als administratieve dienst met een autonome boekhouding

Artikel 1. Het "Agence wallonne du Patrimoine", dienst van de Waalse Overheidsdienst belast met het Patrimonium, hierna "het Agentschap" genoemd, wordt opgericht als administratieve dienst met een autonome boekhouding, in de zin van artikel 2, 5°, van het decreet van 15 december 2011 houdende organisatie van de begroting, de boekhouding en de verslaggeving van de Waalse openbare bestuurseenheid, binnen de Waalse administratie.

Art. 2. Het Agentschap heeft als opdracht het erfgoed in het Waalse Gewest te bestuderen, te promoten, te beschermen, te bewaren, te herstellen en te valoriseren.

Art. 3. Met het oog op de uitvoering van de opdracht van het Agentschap, zorgt het Waalse Gewest, op beslissing van de Regering, om alle financiële, roerende en onroerende operaties te verrichten in het kader van de verwezenlijking van zijn opdracht, met inbegrip van een deelneming in maatschappijen of rechtspersonen die de valorisatie van het patrimonium als doel hebben, en deelnemen in het kapitaal van of zich associëren met een of meerdere natuurlijke of publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen om een al dan niet handelsvennootschap of vereniging op te richten of te ontwikkelen.

HOOFDSTUK II. - Ontbinding van het "Institut du Patrimoine wallon" (Instituut van het Waals patrimonium)

Art. 4. Het "Institut du Patrimoine wallon", opgericht bij het decreet van 1 april 1999, hierna "het Instituut" genoemd wordt ontbonden.

Art. 5. De opdrachten van het Instituut alsook de eraan verbonden goederen, rechten en verplichtingen komen aan het Waalse Gewest toe.

Art. 6. § 1er. De personeelsleden van het Instituut worden van ambtswege naar de diensten van de Waalse Regering overgeplaatst, met inachtneming van de door de Regering bepaalde modaliteiten.

§ 2. De personeelsleden op wie de bepalingen bedoeld in artikel 12, eerste lid, van het Besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 betreffende de voorwaarden voor de indienstneming en de administratieve en geldelijke toestand van de contractuele personeelsleden van toepassing zijn, worden geacht een gunstige evaluatie te kunnen voorleggen op de dag van hun overplaatsing. Deze evaluatie blijft geldig tot de toekenning van een nieuwe evaluatie.

HOOFDSTUK III. - Slotbepalingen

Afdeling 1. -...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT