12 DECEMBER 2014. - Programmadecreet houdende verschillende maatregelen betreffende de begroting inzake gezondheidsbeleid (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt overeenkomstig artikel 128 van de Grondwet een aangelegenheid bedoeld in artikel 138 van de Grondwet.

Art. 2. In hoofdstuk 1 van Titel I van Boek VI van het tweede deel van het Waalse Wetboek voor Sociale Actie en Gezondheid wordt een afdeling 4 met het opschrift « Overlegplatforms inzake Geestelijke gezondheid » ingevoegd.

Art. 3. In afdeling 4, ingevoegd bij artikel 2, wordt een artikel 418/1 ingevoegd, luidend als volgt :

Art. 418/1. Binnen de perken van de begrotingskredieten en van het organieke subsidiëringsstelsel ingesteld bij de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen verleent de Regering jaarlijks aan de erkende verenigingen van psychiatrische instellingen en diensten bedoeld in of krachtens artikel 10 van de gecoördineerde wet een toelage ter uitvoering van de opdrachten bepaald bij of krachtens dat artikel 10 van de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en ter dekking van de personeels- en werkingskosten, met inachtneming van de modaliteiten die de Regering bepaalt.

.

Art. 4. In hoofdstuk 1 van Titel 1 van Boek VI van het tweede deel van hetzelfde wetboek wordt een afdeling 5 met het opschrift "Platforms voor palliatieve zorg" ingevoegd.

Art. 5. In afdeling 5, ingevoegd bij artikel 4, wordt een artikel 418/2 ingevoegd, luidend als volgt :

418/2. Binnen de perken van de begrotingskredieten en van het organieke subsidiëringsstelsel ingesteld bij de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen verleent de Regering jaarlijks aan de erkende verenigingen inzake palliatieve zorg bedoeld in of krachtens artikel 10 van de gecoördineerde wet een toelage ter uitvoering van de opdrachten bepaald bij of krachtens dat artikel 10 van de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en ter dekking van de personeels- en werkingskosten, met inachtneming van de modaliteiten die de Regering bepaalt.

.

Art. 6. In titel 1 van Boek VI van het tweede deel van het Waalse Wetboek voor Sociale Actie en Gezondheid wordt een hoofdstuk 4 met het opschrift "Huisartsenkringen" ingevoegd.

Art. 7. Hoofdstuk 4, ingevoegd bij artikel 6, wordt aangevuld met een artikel 491/2, luidend als volgt :

491/2. Binnen de perken van de begrotingskredieten en van het organieke subsidiëringsstelsel ingesteld bij het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT