11 JUNI 2020. - Besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten nr. 43 betreffende het uitstel van de inwerkingtreding van sommige wijzigingsbepalingen van Boek II van het Milieuwetboek dat het Waterwetboek inhoudt, en tot invoering van een certificering 'Water' voor bebouwde onroerende goederen, 'CertIBEau' genoemd

VERSLAG AAN DE REGERING

Wegens de gezondheidscrisis in verband met COVID-19 en de lockdownmaatregelen opgelegd bij het ministerieel besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken van 18 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, hebben de geplande opleidingen van de certificeerders voor het verkrijgen van de erkenning niet kunnen plaatsvinden, zodat de erkenningsprocedure op het tijdschema achterloopt.

Aangezien het bestaan van erkende certificeerders een onmisbaar element en een verplichte voorwaarde is voor de volledige uitvoering van het "CertIBEau"-stelsel, zal het niet mogelijk zijn om klaar te zijn voor een inwerkingtreding op 1 januari 2021.

Om de inwerkingtreding van dit stelsel onder de beste voorwaarden mogelijk te maken en om de erkende centra in staat te stellen de opleidingen opnieuw rustig te plannen, is het noodzakelijk de inwerkingtreding van de wijzigingsbepalingen van Boek II van het Milieuwetboek, dat het Waterwetboek inhoudt, met betrekking tot "CertIBEau", uit te stellen.

Een periode van zes maanden wordt noodzakelijk en voldoende geacht voor de opleiding en erkenning van de certificeerders. Daarom wordt voorgesteld om de inwerkingtreding van de bepalingen van het decretale gedeelte van het Waterwetboek en het reglementaire deel van het Waterwetboek vast te stellen op 1 juni 2021.

Artikel 1 : Artikel 14 van het decreet van 28 februari 2019 heeft de inwerkingtreding van het decreet op de door de Regering vastgestelde datum en, uiterlijk op 1 januari 2021, vastgesteld; het doel van bedoeld artikel is de inwerkingtreding uit te stellen tot 1 juni 2021.

Artikel 2 : het besluit van de Waalse Regering van 18 juli 2019 tot wijziging van het regelgevend deel van Boek II van het Milieuwetboek, dat het Waterwetboek inhoudt, teneinde het CertIBEau-stelsel in te voeren, en diverse bepalingen betreffende het algemeen reglement voor waterzuivering heeft de inwerkingtreding van de artikelen 6 en 7 op 1 januari 2020 en van de andere bepalingen van het decreet op 1 januari 2021 vastgesteld; het doel van bedoeld artikel is de inwerkingtreding uit te stellen tot 1 juni 2021.

Namen, 11 juni 2020.

Voor de Regering:

De Minister-President,

  1. DI RUPO

    De Minister van Leefmilieu, Natuur, Bossen, Landelijke Aangelegenheden en Dierenwelzijn,

  2. TELLIER

    11 JUNI 2020. - Besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten nr. 43 betreffende het uitstel van de inwerkingtreding van sommige...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT