11 FEBRUARI 2021. - Decreet tot wijziging van het decreet van 8 februari 2018 betreffende het beheer en de betaling van de gezinsbijslagen (1)

Het Waalse Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

HOOFDSTUK I. - Algemene bepaling

Artikel 1. Dit decreet regelt een in artikel 128 van de Grondwet bedoelde aangelegenheid, overeenkomstig artikel 138 ervan.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen in het decreet van 8 februari 2018 betreffende het beheer en de betaling van de gezinsbijslagen

Art. 2. In artikel 10, eerste lid, van het decreet van 8 februari 2018 betreffende het beheer en de betaling van de gezinsbijslagen, zoals gewijzigd bij het decreet van 20 december 2018, worden de woorden "61 euro" vervangen door de woorden "64,28 euro".

Art. 3. In artikel 11, § 2, van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid worden de woorden "hebben dezelfde wettelijke woonplaats, behalve wanneer uit andere daartoe overgelegde officiële documenten blijkt dat de rechtgevende kinderen wel degelijk samenwonen, ook al stemt dat niet of niet meer overeen met de informatie verkregen van het Rijksregister" vervangen door de woorden "zijn kinderen voor wie dezelfde bijslagtrekkende gezinsbijslagen ontvangt.";

  2. het derde lid wordt aangevuld met een 3°, luidend als volgt:

    "3° die voor zichzelf recht hebben op gezinsbijslagen en die een andere bijslagtrekkende hebben aangewezen overeenkomstig de bepalingen van artikel 22, § 2, derde lid.".

    Art. 4. Artikel 13, § 2, van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 20 december 2018, wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt:

    "Het kind dat voor zichzelf recht heeft op gezinsbijslag en dat overeenkomstig artikel 22, § 2, derde lid, een andere bijslagtrekkende heeft aangewezen, wordt geacht deel uit te maken van het gezin van bedoelde bijslagtrekkende.".

    Art. 5. In artikel 14 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 20 december 208, wordt tussen het derde en het vierde lid een lid ingevoegd, luidend als volgt:

    "Het kind dat voor zichzelf recht heeft op gezinsbijslag en dat overeenkomstig artikel 22, § 2, derde lid, een andere bijslagtrekkende heeft aangewezen, wordt geacht deel uit te maken van het gezin van bedoelde bijslagtrekkende.".

    Art. 6. § 1. Artikel 22, § 2, van hetzelfde decreet, wordt aangevuld door wat volgt:

    "In afwijking van het eerste lid, 2°, worden de in paragraaf 1 bedoelde uitkeringen betaald aan de niet-begeleide minderjarige vreemdeling jonger dan 16 jaar, indien hij niet geplaatst is.".

    § 2. In artikel 22, § 4, van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    "in lid 6 worden de woorden "de in de artikelen 11 tot 17 bedoelde toeslagen" vervangen door de woorden "de in de artikelen 13, § 1, en 15 tot 17 bedoelde toeslagen".";

  3. lid 6 wordt aangevuld met wat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT