10 NOVEMBER 2022. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming, wat betreft de mobiliteitshulpmiddelen

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming, artikel 107, artikel 113, § 3, eerste lid, artikel 119, § 2, artikel 123, eerste en tweede lid, artikel 124 derde lid, artikel 125, § 2, en artikel 126, § 1, eerste lid, § 2 en § 4.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 8 september 2022.

- De Raad van State heeft advies 72.200/1 gegeven op 11 oktober 2022, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. In artikel 287, § 1, van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming wordt het tweede lid vervangen door wat volgt:

"In afwijking van het eerste lid worden aanvragen van tegemoetkomingen voor standaard drie- of vierwielfietsen ingediend conform de uitgebreide procedure en worden aanvragen van tegemoetkomingen voor zitdriewielfietsen, voor stasystemen, voor rolstoelonderstellen voor zitschelpen, voor modulair aanpasbare ziteenheden en voor elektronische hoepelondersteuning ingediend conform de uitgebreide plus-procedure.".

Art. 2. Aan artikel 288, § 1, vierde lid, van hetzelfde besluit wordt een punt 12° toegevoegd, dat luidt als volgt:

"12° een elektronische hoepelondersteuning.".

Art. 3. In artikel 311, § 3, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de woorden "die wordt goedgekeurd en afgeleverd" worden toegevoegd;

  2. er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "In afwijking van het eerste lid kan er ook een testrapport worden vergoed als de gebruiker is overleden tussen de goedkeuring van de aanvraag van een tegemoetkoming voor een elektronische rolstoel en het tijdstip waarop de aflevering van de elektronische rolstoel had moeten plaatsvinden .".

    Art. 4. In artikel 325 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. in het eerste lid worden tussen het woord "doorzitwonden" en de woorden "ook afzonderlijke hernieuwingstermijnen" de woorden "en voor een elektronische hoepelondersteuning" ingevoegd;

  4. in het tweede lid worden tussen het woord "doorzitwonden" en de woorden "conform de uitgebreide...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT