10 JUNI 2022. - Decreet tot wijziging van de regelgeving over duaal leren, de aanloopfase en het stelsel van leren en werken (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

DECREET tot wijziging van de regelgeving over duaal leren, de aanloopfase en het stelsel van leren en werken

HOOFDSTUK 1. - Inleidende bepaling

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het decreet van 10 juli 2008 betreffende het stelsel van leren en werken in de Vlaamse Gemeenschap

Art. 2. In artikel 86, § 1, van het decreet van 10 juli 2008 betreffende het stelsel van leren en werken in de Vlaamse Gemeenschap, het laatst gewijzigd bij het decreet van 3 juli 2020, wordt punt 3° vervangen door wat volgt:

"3° aanvullend werkingsbudget dat wordt berekend op basis van het aantal regelmatig ingeschreven leerlingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs in het centrum op de teldatum van 1 februari van het voorafgaande schooljaar. Het bedrag dat toegekend wordt per leerling wordt bekomen door het beschikbare krediet te verdelen door het totaal aantal regelmatig ingeschreven leerlingen in de centra voor deeltijds onderwijs op dezelfde teldatum van 1 februari van het voorafgaande schooljaar. De Vlaamse Regering bepaalt het beschikbare krediet.".

HOOFDSTUK 3. - Wijzigingen van de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010

Art. 3. In artikel 2, § 6, van de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010, ingevoegd bij het decreet van 30 maart 2018 en laatst gewijzigd bij het decreet van 4 februari 2022, worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  1. tussen de zinsnede "artikel 12," en de zinsnede "artikel 15" wordt de zinsnede "artikel 14, § 1 en § 3," ingevoegd;

  2. de zinsnede "en 256/11" wordt vervangen door de zinsnede ", 256/11, 314/8 en 314/9".

    Art. 4. In artikel 133/4, § 2, van dezelfde codex, ingevoegd bij het decreet van 20 april 2018, wordt het vierde lid vervangen door wat volgt:

    "De studierichtingen van de finaliteit arbeidsmarkt kunnen in het tweede leerjaar van de tweede graad tot een bewijs van onderwijskwalificatie niveau 2 leiden, op voorwaarde dat voldaan wordt aan de voorwaarden van artikel 14 van het decreet van 30 april 2009 betreffende de kwalificatiestructuur.".

    Art. 5. In artikel 147/1, § 2, van dezelfde codex, ingevoegd bij het decreet van 26 januari 2018, wordt het tweede lid vervangen door wat volgt:

    "Er wordt geen curriculumdossier gemaakt voor:

  3. het onthaaljaar;

  4. een aanloopstructuuronderdeel.

    De doelen van een aanloopstructuuronderdeel worden opgenomen in het curriculumdossier van een of meer inhoudelijk verwante structuuronderdelen.".

    Art. 6. Artikel 357/6 van dezelfde codex, ingevoegd bij het decreet van 30 maart 2018, wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 357/6. Een aanbieder duaal leren kan een duaal structuuronderdeel opstarten tot en met de eerste lesdag van oktober. Een structuuronderdeel Se-n-Se kan ook opgestart worden op de eerste lesdag van februari van het lopende schooljaar. Als een aanbieder duaal leren ten minste één regelmatige leerling in een duaal structuuronderdeel of aanloopstructuuronderdeel als vermeld in 357/43, eerste lid, 1° of 2°, die zijn opgenomen in hetzelfde standaardtraject, heeft ingeschreven op de eerste lesdag van oktober, is de duale opleiding opgenomen in het studieaanbod van de aanbieder.

    In afwijking van het eerste lid kan een duaal structuuronderdeel ook opstarten na de eerste lesdag van oktober als de instroom in dat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT