10 JUNI 2020. - Bijzonderemachtenbesluit nr. 2020/007 van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende het toekennen van een tijdelijke opdracht aan de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag in het kader van de COVID-19 gezondheidscrisis

Verslag aan de Verenigde Vergadering van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie

Het bijzonderemachtenbesluit nr. 2020/007 beantwoordt aan een behoefte naar een efficiënt beheer van de COVID-19 gezondheidscrisis. Het bijzonderemachtenbesluit wijzigt de ordonnantie van 23 maart 2017 houdende de oprichting van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag op het volgende punt:

In het kader van het preventiebeleid van de GGC en gedurende de gezondheidscrisis, is Iriscare belast met de opdracht om beschermend materiaal aan te kopen. Iriscare kan eveneens de voor de uitoefening van deze opdracht nodige activiteiten uitoefenen.

Onder "beschermend materiaal" moet worden verstaan chirurgische maskers, FFP2 en FFP3 maskers, nytril handschoenen, wegwerpbare en herbruikbare schorten, overschoenen en haarnetjes, gezichtsschermen, stoffen maskers, handgel.

Onder "activiteiten die nodig zijn voor de uitoefening van deze opdracht" moet met name worden verstaan het zoeken van leveranciers, het opmaken van een bestelbon, het vastleggen van de benodigde kredieten, de ontvangst van de levering, het testen van het geleverde materiaal, vooral chirurgische en FFP2 maskers, het behandelen van de aanvragen van de begunstigden, het beslissen over de aanvraag, de verdeling zelf of via federaties of via gemeenten - op het Brussels grondgebied, deelname aan de regionale werkgroep, aan de interfederale werkgroep, ...

Als aanbestedende overheid in de zin van de wet van 17 juni 2016 inzake de overheidsopdrachten kan Iriscare, in het kader van deze tijdelijke opdracht en conform de artikelen 47 en 48 van deze wet, gebruik maken van of deelnemen aan door andere overheden geplaatste overheidsopdrachten.

De toepassing van het bijzonderemachtenbesluit is beperkt in de tijd, overeenkomstig overweging 5.2.4. van het advies 67.142/AV van 25 maart 2020 van de Raad van State. Het besluit zal buiten werking treden op 31 december 2020, datum die werd gekozen in het licht van een eventuele tweede golf van de pandemie in het najaar van 2020.

Het bijzonderemachtenbesluit heeft een retroactieve werking aangezien Iriscare reeds openbare aanbestedingen heeft gelanceerd bij hoogdringendheid in het licht van de pandemie.

10 JUNI 2020. - Bijzonderemachtenbesluit nr. 2020/007 van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende het toekennen van een tijdelijke opdracht aan de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT