10 APRIL 2020. - Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.3.1, artikel 3.4.4, gewijzigd bij het decreet van 18 december 2015, en artikel 7.2.5, gewijzigd bij het decreet van 30 juni 2017.

Vormvereiste

- De Vlaamse minister, bevoegd voor het budgettair beleid, heeft zijn akkoord gegeven op 1 april 2020.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Het landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen wordt vastgesteld door de Vlaamse Regering conform artikel 3.3.1.5 en 7.1.1.8 van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 juni 2014 betreffende de landinrichting.

- De Vlaamse Regering heeft met haar besluit van 16 mei 2014 het planprogramma Vlaamse Rand goedgekeurd.

- Het planprogramma Vlaamse Rand bevat onder meer het inrichtingsproject landinrichting Dilbeek-Grimbergen.

- De Vlaamse Landmaatschappij heeft het landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen opgemaakt om het inrichtingsproject landinrichting Dilbeek-Grimbergen te realiseren.

- De planbegeleidingsgroep voor het inrichtingsproject landinrichting Dilbeek-Grimbergen heeft op 20 juni 2017 een consensus bereikt over het ontwerp van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen.

- Het ontwerp van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen is ter kennisgeving bezorgd aan de gemeente Grimbergen en aan de provincie Vlaams-Brabant.

- De gemeente Grimbergen heeft over het ontwerp van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen een openbaar onderzoek georganiseerd, dat liep van 21 mei 2018 tot en met 4 juli 2018. Er zijn geen opmerkingen of bezwaren ingediend.

- Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Grimbergen heeft op 16 juli 2018 een gunstig advies met een aantal opmerkingen gegeven over het ontwerp van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen.

- De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft op 5 juli 2018 een gunstig advies met een aantal opmerkingen gegeven over het ontwerp van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen.

- De Vlaamse Landmaatschappij heeft op basis van de voormelde adviezen van de gemeente Grimbergen en de provincie Vlaams-Brabant een eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen opgemaakt.

- De planbegeleidingsgroep voor het inrichtingsproject landinrichting Dilbeek-Grimbergen heeft op 5 oktober 2018 een consensus bereikt over het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen. In de notulen zijn de opmerkingen die zijn geformuleerd in de voormelde adviezen van de gemeente Grimbergen en de provincie Vlaams-Brabant. Daarbij worden de redenen vermeld waarom een opmerking al dan niet aanleiding heeft gegeven tot een aanpassing van het ontwerp van landinrichtingsplan.

- De Vlaamse Landmaatschappij wordt belast met taken inzake de uitvoering van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft op 19 februari 2019 ingestemd met de taken inzake de uitvoering, de financiering of het beheer van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- De Vlaamse Waterweg nv heeft op 28 februari 2019 ingestemd met de taken inzake de uitvoering, de financiering of het beheer van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- De provincie Vlaams-Brabant heeft op 31 januari 2019 ingestemd met de taken inzake de uitvoering, de financiering of het beheer van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- De gemeente Grimbergen heeft op 22 november 2018 ingestemd met de taken inzake de uitvoering, de financiering of het beheer van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- Het OCMW van Grimbergen heeft op 15 april 2019 ingestemd met de taken inzake de uitvoering, de financiering of het beheer van bepaalde maatregelen van het eindvoorstel van landinrichtingsplan Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma en het financieringsplan van het landinrichtingsplan.

- De Vlaamse Landmaatschappij wordt, met het oog op de aanleg van het Maalbeekpad langs de Maalbeek tussen het centrum van Grimbergen en het Zeekanaal Brussel-Schelde, belast met de uitvoering van de maatregel 2.2.4b, 2.2.7a en 2.2.7b. Deze maatregelen worden uitgevoerd op gronden van privaatrechtelijke rechtspersonen of natuurlijke personen. Deze maatregelen zijn inrichtingswerken uit kracht van wet, conform artikel 2.1.1, tweede...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT