Arrêt nº 65964 de Conseil du Contentieux des Etrangers - IVde Kamer, 1 septembre 2011

ConférencierK. Declerck
Date de Résolution 1 septembre 2011
SourceConseil du Contentieux des Etrangers - IVde Kamer
PaysInde

nr. 65 964 van 1 september 201 in de zaak RvV X / IV

In zake: X

Gekozen woonplaats: X

tegen:

de commissaris-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen

DE WND. VOORZITTER VAN DE IVde KAMER,

Gezien het verzoekschrift dat X, die verklaart van Indiase nationaliteit te zijn, op 24 maart 2011 heef ingediend tegen de beslissing van de commissaris-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen va 21 februari 2011.

Gelet op artikel 51/4 van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, he verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen.

Gezien de nota met opmerkingen en het administratief dossier van de verwerende partij.

Gelet op de beschikking van 4 mei 2011 waarbij de terechtzitting wordt bepaald op 31 mei 2011.

Gelet op arrest nr. 63 589 waarbij de debatten worden heropend en de partijen worden opgeroepen o te verschijnen op de terechtzitting van 12 juli 2011.

Gehoord het verslag van rechter in vreemdelingenzaken K. DECLERCK.

Gehoord de opmerkingen van de verzoekende partij en haar advocaat A. HENDRICKX, loco advocaat

  1. MOSKOFIDIS, van attaché L. DECROOS, die verschijnt voor de verwerende partij.

WIJST NA BERAAD HET VOLGENDE ARREST:

  1. Over de gegevens van de zaak 1.1. Verzoeker kwam volgens zijn verklaringen op 21 augustus 2010 het Rijk binnen en diende op 2 augustus 2010 een asielaanvraag in. Op 21 februari 2011 werd een beslissing tot weigering van d hoedanigheid van vluchteling en tot weigering van de subsidiaire beschermingsstatus genomen. He onderhavige beroep is gericht tegen deze beslissing.

    1.2. De bestreden beslissing luidt als volgt: "A. Feitenrelaas

    RvV X - Pagina 1 van 5 Volgens uw verklaringen bent u een Indische sikh afkomstig uit Daddian Talwindi, gelegen in d Indische deelstaat Punjab. Zonder het medeweten van haar familie begon u omstreeks 2003 een relati met een dorpsgenote geheten Balwinder Kaur. Terwijl uzelf tot de Lubana-kaste behoort, hoort u vriendin tot de hogere Jat-kaste. In juli 2010 werd via een tussenpersoon een huwelijksaanzoe overgemaakt aan de moeder van uw vriendin. Deze stond een huwelijk tussen uw vriendin en uzel echter niet toe. In augustus 2010 vielen de broers van uw vriendin u aan en tuigden u af. Diezelfd avond vluchtte u naar Delhi om er bij uw oom onder te duiken. Een tweetal weken later vluchtte u naa België en vroeg hier op 23 augustus 2010 asiel aan.

    B. Motivering

    Er dient door het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen de Staatlozen (CGVS) t worden vastgesteld dat u onvoldoende elementen aanbrengt om aan te tonen dat u in India vervolgin in de zin van de Vluchtelingenconventie riskeert of een reëel risico loopt op het lijden van ernstig schade zoals begrepen onder de definitie van subsidiaire bescherming en wel om volgende redenen.

    Uit uw verklaringen blijkt dat u India ontvluchtte nadat u er door de broers van uw vriendi afgetuigd werd. Aangaande dit door u ingeroepen asielmotief dient te worden vastgesteld dat u te verweer tegen uw belagers beroep kan doen op de bescherming waarin de Indische autoriteite voorzien. Het feit dat u zulks naliet (zie gehoorverslag CGVS, p.4) wijst uit dat u hiertoe onvoldoend inspanning ondernomen heeft. Uw verklaring dat u zulks naliet omdat uw belagers rijker zijn dan uzel (zie gehoorverslag CGVS, p.4) wijzigt deze vaststelling niet. U draagt immers geen aanwijzingen aan di erop duiden dat de Indische autoriteiten u om deze of enige andere reden bescherming zoude ontzeggen -temeer daar u verklaarde dat u met deze autoriteiten nooit enige moeilijkheden ondervon (zie gehoorverslag CGVS, p.2).

    Daarnaast dient te worden opgemerkt dat u geen elementen aanbrengt die erop duiden dat u belagers de capaciteit en de wil hebben om u op nationaal vlak te vervolgen. U verbleef een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT