Koninklijk besluit tot vaststelling van het bijzonder reglement voor de rechtbank van eerste aanleg te Turnhout., de 1 octobre 2002

Artikel 1. De rechtbank van eerste aanleg te Turnhout bestaat uit zeventien kamers, waarvan tien kamers voor burgerlijke zaken, vijf kamers voor strafzaken en twee jeugdkamers.

Art. 2. De eerste tot en met de tiende kamer nemen kennis van de burgerlijke zaken. De elfde en twaalfde kamer nemen kennis van de zaken die tot de bevoegdheid van de jeugdrechtbank ressorteren. De dertiende, veertiende, vijftiende en zestiende kamer nemen kennis van de strafzaken. De zeventiende kamer houdt zitting als raadkamer in strafzaken.

Art. 3. De derde, vierde, zevende en dertiende kamer bestaan uit drie rechters; de andere kamers zijn samengesteld uit één rechter.

Art. 4. De kamers houden zitting als volgt :

  1. de eerste kamer, op woensdag;

  2. de tweede kamer, op donderdag;

  3. de derde kamer, op maandag;

  4. de vierde kamer, op vrijdag;

  5. de vijfde kamer, op maandag;

  6. de zesde kamer, op dinsdag;

  7. de zevende kamer, op dinsdag;

  8. de achtste kamer, op woensdag;

  9. de negende kamer, op donderdag;

  10. de tiende kamer, op vrijdag;

  11. de elfde kamer, op woensdag;

  12. de twaalfde kamer, op maandag;

  13. de dertiende kamer, op woensdag en donderdag;

  14. de veertiende kamer, op maandag, dinsdag en vrijdag;

  15. de vijftiende kamer, op dinsdag;

  16. de zestiende kamer, op vrijdag;

  17. de zeventiende kamer, op dinsdag en vrijdag.

    Art. 5. De zittingen van de eerste tot en met de zestiende kamer beginnen om 9 uur. Deze zittingen duren ten minste drie uren, rolregeling en uitspraak van vonnissen niet inbegrepen, tenzij de rol voordien is uitgeput.

    De zittingen van de raadkamer in strafzaken vangen aan om 9 uur en telkens wanneer het nodig is voor de behoeften van de dienst. Ingeval deze kamer zitting houdt op een maandag of op een dag volgend op een feestdag, begint de zitting om 14 uur.

    Art. 6. De voorzitter van de rechtbank houdt zitting in kort geding op maandag en donderdag, telkens om 9 uur.

    Hij houdt zitting inzake de door de wet voorgeschreven verschijningen betreffende echtscheiding en scheiding van tafel en bed door onderlinge toestemming, op dinsdag om 9 u. 30 m.

    Het bureau voor rechtsbijstand houdt zitting op woensdag om 10 u. 30 m..

    De beslagrechter houdt zitting op donderdag om 9 uur inzake de vorderingen ingesteld zoals in kort geding.

    Art. 7. In geval van dringende omstandigheden of wanneer een goede rechtsbedeling dit vereist, kan de voorzitter van de rechtbank, na het advies van de procureur des Konings en van de hoofdgriffier te hebben ingewonnen, een voorlopige wijziging...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT